Over ons

Hoi, en welkom op de pagina van onze B&B in het mooie Sauerland.

Wij zijn Jaukje & Niels en zijn sinds 13 juni 2020 de nieuwe en trotse eigenaren van dit mooie plekje. Uiteraard vertellen we graag even wie wij zijn! Jaukje: Een aantal jaren geleden ben ik verhuisd naar Winterberg om als facial expert aan de slag te gaan bij het bekende hotel: “Der Brabander”. Met heel veel plezier heb ik hier gewerkt en gewoond en hier heb ik dan ook Niels leren kennen.

Een romantisch sprookje is het bijna wel te noemen… de prins op de witte piste! Niels: Dat klopt, ik geef al sinds 2015 als een van de vaste leraren skiles bij Skischool der Brabander in Winterberg. En zoals Jaukje al aangaf, hier hebben wij elkaar ontmoet. Tijdens een gezellige aprés-ski sloeg de vonk over en zijn wij niet lang daarna gaan samenwonen in Nederland. Winterberg heeft voor ons beide een heel bijzondere betekenis en het was toen ook helemaal geen gekke gedachten toen we hoorde dat de B&B te koop kwam, wij hier eigenlijk enorm in geïnteresseerd waren!

Jaukje: Dat klopt! De locatie is perfect, vlak bij winterberg, midden in de prachtige natuur, met vele uitvalswegen kortom, een ideale combinatie, maar vooral iets wat wij SAMEN heel graag wilde doen.

Niels: We zijn toen eigenlijk vrij snel met ons idee naar de bank gegaan en toen ging het eigenlijk allemaal in een stroomversnelling…tot het Corona virus om de hoek kwam kijken. Hierdoor konden we minder makkelijk ernaartoe rijden maar… vanaf 13 juni 2020 kregen we dan goedkeuring en de sleutels.

De mega trotste eigenaren van B&B Sonnental. Samen met onze hond Jopie, een witte herder zijn we dan ook afgereisd om snel aan de slag te gaan! Jaukje; Niels had zijn baan in Nederland opgezegd, hij werkte als schilder bij Van der Snoek. En ik was eigenlijk net weer klaar om te beginnen met werken. In 2019 hebben wij samen een scooter ongeluk gehad. Niels had gelukkig niets, maar ik heb flink in de kreukels gelegen. Na een hele lange periode van operaties, revalidatie, ziekenhuisbezoeken ben ik gelukkig weer aan de beterende hand. We zijn er nog niet maar, inmiddels heb ik mijn krukken aan de wilgen gehangen en ben ik blij dat wij deze kans krijgen. Aan onze wilskracht ligt het in ieder geval niet!

Niels: Om met een frisse start te beginnen hebben wij alle kamers voorzien van een likje verf. En echt vakwerk natuurlijk want schilderen dat gaat me goed af! 😉

Jaukje: We zien er heel erg naar uit om u als gast te mogen ontvangen in onze prachtige B&B en hopen dan ook snel om uw reservering in onze mailbox te mogen ontvangen.

Niels& Jaukje: Lieve groetjes en natuurlijk TOT SNEL !Informatie